BarbroCitron


About

BarbroCitron är en samling människor (egentligen bara tjejer i ärlighetens namn) som gillar att träffas och laga mat och äta, men framför allt att umgås och ha trevligt tillsammans. Vi är ett hyfsat tajt gäng som brukar träffas, men visst händer det att vi tar in ”guest stars” om intresse finns.

Det började en gång för ganska många år sen nu, med en kladdkaksfestival där Malin och Hanna bakade 8 sorters kladdkakor. Sen hände inte så mycket på ett tag, tills vi svamlade fram det nuvarande konceptet och namnet. Det vill säga olika temafestivaler där ett mattema bestäms tillsammans och sen fixar alla något på det temat och tar med sig till träffen. Där måste allt smakas och analyseras. Och till sist framröstas dagens vinnare, alltid under ivrigt klagande på att det är så svårt att bestämma sig för att allt är ju precis lika gott. Och att den som kommer sist är ju egentligen också jättegod.

De tidigaste festivalerna hade mest sötsakstema, och känslan i buken efter dem var inte nådig. Exempel på festivaler vi haft hittills är glassfestival, muffinsfestival (”det är toppingen som gör det”), pajfestival (kräsna katter kan minsann också tänka sig lite geost), citronfestival (såklart!), cheesecakefestival (mäktigt värre), småkaksfestival (kafferepsvarning), drinkfestival osv osv.

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Vad kul att ni har kommit igång nu!

Kommentar av Johan Folin

Vilka bra texter du har skrivit Malin! Jag har inte läst några längre texter du skrivit, så jag vet egentligen inget om ditt skrivspråk inser jag… Det senaste jag läste var nog bönen du läste upp på din konfirmation. 🙂

Kommentar av srofannah
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: